Résztvevők Véleménye

Korábbi Személyiség Integrációs tréningjeimen, a csoportos foglalkozások kapcsán írták-mondták rólam és a SzIntről az alábbiakat visszajelzésként:

“Együttérzés, szeretetteljesség, lelkiismeretesség, megfontoltság ez mind Te vagy. Köszönök minden szépet és jót!
Mivel jó ideje foglalkozom csoport- és tanfolyamvezetéssel, talán a társaimnál jobban tudom értékelni az ez irányú képességeidet. Nehéz dolog felnőtteket úgy összefogni és fegyelmezés nélkül fegyelmezni, vagyis együttműködésre késztetni, hogy közben megmaradjon az a fajta szeretetteljes egyenrangúságérzés, amit maradéktalanul meg tudtál valósítani. Ez állandóan egyformán nyilvánult meg, soha nem láttalak kevésbé motiváltnak vagy indiszponáltnak. A szeretet erős kisugárzása kedves, természetes erejével tereltél minket végig sokszor nehéz ösvényeken. Soha nem volt egyetlen olyan megnyilvánulásod sem, ami nem lett volna igaz. Ez a fajta hitelesség és a természetesen sugárzó kedvesség tett számomra nagyon szimpatikussá. Legalább 10-12 éve nem vettem részt tanfolyamon és nagyon örülök, hogy „itt ragadtam” köztetek és ez elsősorban a Te érdemed.”

“Bár sokat hallottam a SZINT módszeréről, és vonzott az a fajta szintézis ami Nikol képességein és személyiségén keresztül egybe integrál ennyi segítő eszközt, most volt először lehetőségem részt venni a programon.
Amit tapasztaltam, azt nehéz szavakba önteni. Az egész egy olyannyira jól vezetett, könnyedén zajló, természetesen áramló és egyben mély folyamat, hogy a kezdet kérdéseim szinte rögtön értelmüket vesztették. Mindig mindenre ott volt a válasz, éreztem magamban mit kell tennem, mit kell mondanom, belső figyelemmel lehettem a magamban megjelenő érzésekre és energiákra, amik mintha mindenféle akaratomon kívül, felerősödve törtek ki ha a helyzet úgy hozta.
Megérintett ahogy jelen lehettem mások élethelyzeteiben, ismeretlen emberek múltbéli történéseiben, és a Nikol jelenben való léte, megtartása, érzékenysége, valamint a családállítás, a kineziológia, a pszichodráma módszereinek és ki tudja még mennyi mindennek köszönhetően, de senkinek nem lehetett kétsége afelől, hogy igen erőteljesen gyógyítjuk a múltat, jelent és jövőt.
Köszönöm, az esélyt, hogy bepillanthattam saját családom összefüggéseibe, és, hogy ezek egy-egy szituációnak, mozdulatnak, vagy mondatnak köszönhetően természetes módon tették helyükre a dolgokat, hoztak felbecsülhetetlen felismeréseket.
Önmagam más által megszemélyesítve, egy bizonyos távolságból kívülről figyelni, és hallani a szájából elhangzani legbelsőbb gondolataimat, érzéseimet, olyan feledhetetlen élmény, ami által szegényebb lenne életem.
Nagyon jó érzés, hogy egyszerű jelenlétünkkel segíthettünk egymásnak és mindannyian többek lettünk a nap végére. Hálával tartozom minden jelenlévőnek, hisz mindenki rengeteget adott, és Nikolnak is, hogy egy ilyen védett és meghitt környezetet teremtve, önmagát, tudását, energiáit teljes mértékben átadva létrehozta a SZINT csodáját.
Köszönöm!” Nyester Péter”(Szeretem benne) A (cél)tudatosságát, emberségét, kommunikációját, fejlettségi/tudatossági szintjét.”

“Nagyon hatékonyak voltak (a foglalkozások). Mind a csoporttársaimról, mind magamról minden eddigi elképzelésemet felülmúlóan részletesebb és mélyebb dolgokat tudtam meg. Magamat sokkal jobban megismertem, ami az itteni csoportnak köszönhető, mivel velük még gyakorlatilag szinte eddig soha meg nem élt szélsőséges helyzetek alakultak ki, amiket átéltünk, és a közben feljövő problémákat számomra új és nagyon hatékony módon oldottuk. Felismertem, hogy mások segítésével magamon is segítek, és amikor magamon segítek, akkor másokon is segítek.”

“Ez egy olyan hely, ahol megmutathatom magam. Ahol nem kell szégyellnem, hogy félek, hogy valami még nem megy, hogy bizony tele vagyok negatív érzésekkel. Mindig van valaki, aki már átesett hasonló élményen, és tud néhány vigasztaló szóval, jó tanáccsal segíteni.”

“… barátságos, elfogadó, szeretetteljes, őszinte, lelkes vagy. Sokat segítettél nekem az elmúlt egy év során. Szeretem benned, hogy képes folyamatosan változni. Rengeteget tanultam tőled. Nőiségeddel együtt jár a gyakorlati tudásod és tudatosságod. A férfias határozottság sem idegen tőled. Igen értékes párosítás!”

“Nagyon sok dolog megváltozott bennem. Először is rájöttem, mennyi elfojtás van bennem, mennyire nem merem élni a saját életem. Rájöttem, hogy akiről én eddig azt gondoltam, hogy én vagyok, az valóban nem más, mint egy árnyék. Nem én vagyok. Rájöttem mennyit bántom saját magam, mennyire korlátozom magam.
Ami a csoportot illeti, rájöttem, hogy nem ellenségek, hanem segítők, barátok. Csak azt kaptam, amit adtam. Eleinte nagyon nem találtam a helyem a csoportban, úgy éreztem, nem vagyok fontos. Rá kellett jönnöm, amíg én nem nyitok feléjük, ők sem tudnak felém nyitni. Rengeteget kaptam tőlük. Megtanítottak bízni az emberekben, megtanítottak arra, hogy nem véletlen az, hogy kivel kerül kapcsolatba a hétköznapok során. Megtanultam, hogy örülnöm kell, hogy emberek vannak körülöttem, mert csak így tudok tanulni, fejlődni.

“Szenzációs módszert hoztál össze, melynek a részei külön-külön és hatékonyak. Én ismertem már mindhárom módszert és tényleg jól megtaláltad, hogy melyiknek hol és miben vannak hiányosságai. A rendszered is jól integrált:) Köszönöm, hogy megismertelek, általad igazán közel tudtam kerülni önmagamhoz…oly sok év után. Az tetszik a legjobban, ahogy a csoportokkal foglalkozol. Valahogy csapattá formáltál bennünket már a második alkalommal. A tréningek után rám is ragad egy kicsi a lelkesedésedből, áradó energiádból és főleg az optimizmusodból. Olyankor mindig könnyebbnek érzem az életem és a gondjaim-bajaim is megoldhatóbbakká válnak.”

“szuper! Imádom ezt csinálni! Végre előjöttek régi eltemetett dolgok, és sikerült magamat és a többieket jobban megértenem. Feloldódtak a csoporton belüli feszültségeim, végre nem kell feszengenem előttük, mert értjük egymást.”

“A csoporttársaimról azt tudtam meg, hogy hiába vagyunk annyira különbözőek, mégis ugyanazokkal a fantomokkal harcolunk, ugyanazok a félelmeink és hasonlóak a kivezető útjaink is. … Ha elindul az ember az önmegismerés ösvényén, akkor előbb-utóbb rákap. … Amit még megtanultam, hogy minden csoport más. Más energiák, más emberek.”

“Mikor elindult a csoport, életem legnehezebb időszakát éltem. Erősen rezgett a léc, hogy kiállom-e a „próbatételt”, de szerencsére sikerült. Ez idő alatt tanultam meg, hogy „hol lakik az Isten”! Hatalmasat erősödtem ekkor 1-2 hónap alatt. óriási segítség volt számomra, hogy közétek járhattam, még ha a problémákat nem is mindig eresztettem rátok …. Nagyon köszönöm mindannyiótoknak!!!”

“Nagyon jól éreztem magam a csoportban, ez életem első olyan csoportja, ahol (úgy vettem észre) be- és elfogadtak. Komoly haladást értem el a munkám során, erő, szeretet, ezek a kulcsmondatok számomra és sokat sikerült tanulnom erről.”

“… emlékezetesre sikeredett az is, mikor a párkapcsolatunkat játszhattam el a gödör mélyén. Főleg azért, mert az ott megmutatott végkimenetelt meg tudtam/tudtuk változtatni később. De előbb meg kellett halnunk mindkettőnknek, ami igencsak nehéz és megrázkódtató élmény volt.”

“Átéltem, amit anyu átélt a terhessége alatt, és újra átélhettem a gyerekkori szorongásaimat. Segített megérteni a szüleimhez való viszonyomat.Ismét tudok sírni és örülni az életnek.”

“Elképesztő, hogy a családállításnál, a drámajátékoknál mennyire működik az egész társaság, és hogy az oldások eredménye a családtagokon is megfigyelhető!”

“Brutális, de hatékony. Nehéz elkezdeni, de annál könnyebb csinálni ha már benne van az ember. És meglepő eredményeket hoz – minden résztvevő számára.”

“Nagyon hatékony minden téren leginkább a pszichodrámával kombinálva. Felismerésben segített, és oldásban, és utána abban, hogy az utcán is felismerjem, és reagáljak hasonló vagy akár más helyzetekre a megtanult módon, úgy, hogy lehetőleg ne keletkezzen újabb trutyi. Továbbá ismerőseim helyzeteit kívülről látva, tippeket adjak nekik.”

“Nagyon hasznos, gyors, látványos, hatásos, kézzel fogható. JÓ!!!”

“…Nikol olyan mint egy angyalka. Nagyon nagy tudással bír. Nagyon érzi a dolgokat. Pörgős, így viszi előre a csapatot.””Tetszett ez a módszer. A családállítás számomra mint kiindulási alappont felállításának volt értelme. De önmagában ez kevés lenne. A drámajátékokkal kiegészítve már sokkal hatásosabb, de a kinez és Te nyújtod azt a biztonságot, ami miatt itt merek lenni és szembe merek nézni az elásott dolgaimmal, a negatív tapasztalataimmal.”

“A legjelentősebb élmény anyám esetében ért, mikor ebben a témában dolgoztunk …. Hazatértem, és anyám szinte repkedett a megkönnyebbüléstől!!!”

“… Imádom. Szeretek elsüllyedni a saját rejtelmes múltamban. Nagyon izgalmas és érdekes, valamint nagyon hatékony módszernek érzem. Itt tényleg a saját dolgaimat teszem rendbe, a saját tetteimmel és mulasztásaimmal szembesülök.”

“Érdekes és meglepő szembesülések értek, és örülök, hogy a hétköznapokban is tapasztalható hatékonysággal tudtunk működni ezen a területen.”

” (a csoportélményről) Egymást segítő közösség, akikkel jóval hatékonyabban lehet együtt dolgozni, mintha csak magammal foglalkoznék. Csökken a hárítás számossága. Ha én nem vállalok valamit, valaki biztosan megteszi helyettem, így én sem maradok ki.”

“A nyugalom helye. Veletek megélhettem az elfogadottság érzését. Nekem ez sokat jelent! Értékeltem a kedvességet elfogadást nyíltságot őszinteséget”

“Csodálatos közösség, ahol érdemes egymásért élni és tenni! Szeretet, együttérzés, szolgálat, hála az érzékletes kulcsszavak számomra!”

“Nagyon fontos, ugyanis egész életemben, gyerekkoromtól fogva igen nehezen (vagy sehogy) illeszkedtem be és itt semmi problémám nem volt. Öröm olyan emberekkel együtt lenni, akik elvárások nélkül, elfogadóan és szeretettel viszonyulnak az emberhez. Annál is inkább, mert úgy érzem, néha próbára tettem társaim toleranciáját…”

Hosszabb, személyesebb hangvételű és részletesebb visszajelzéseket az alábbi linkeken tudsz olvasni:

Egy megható Személyiség Integrációs Tréning történet>>>

SzInT 2: október 22. ütős, mégis könnyed volt egyszerre!>>>

(M)Ennyire drámaiak a Személyiség Integrációs Tréningek?!>>>

Régi “játszótárs”…>>>

Ezért érdemes dolgozni…>>>

Tegnap (okt.15) mély, katarktikus oldásokat éltünk meg a Személyiség Integrációs Tréningen>>>

About Pozsgai Nikoletta

Pozsgai Nikoletta Katalin, a SzInT módszerének kidolgozójaként és trénereként, a kiegyensúlyozott és harmonikus élet megélését segítem. A SzInT a családállítás, a pszichodráma és a rekonstrukciós kineziológia mesterhármasára épülő módszeregyüttes, melynek célja a személyiség és a lélek szintű egységünkbe való visszaérkezés segítése csoportos tréningek és egyéni terápiák során.