Személyiség Integrációs Tréning: Mire és miért jó?

SzInT: válasz és megOldás az életed nagy miértjeire!

Személyiség Integrációs Tréning (SzInT)

A Személyiség Integrációs Tréning módszerével újra visszatalálhatunk   önmagunkhoz, felfedezhetjük, hogy kik is vagyunk valójában a maszkok és legfőképpen az életünket akadályozó problémáink mögött és mi az, ami igazán fontos nekünk és nem csupán elvárás, megfelelés, reakció a környezetre.

A Személyiség Integrációs Tréning (SzInT) során feltárjuk a különböző szerepszemélyiségeket, megismerjük, összebékítjük, összerendezzük, azaz integráljuk őket. Oldjuk az életélmények kapcsán kialakult blokkokat. Minden integrálandó síkon, megkeressük a letöredezett személyiség-, illetve lélekrészeinket és újra magunkba emeljük őket. Így kiegészülünk, egyre inkább megtaláljuk, visszanyerjük az egységállapotot.

 Személyiség Integrációs Tréning módszer-együttesét Pozsgai Nikoletta kineziológus, TEK oktató, karrier-és életvezetési tanácsadó, önmegvalósítás specialista alkotta meg, melyben 3 „nagykaliberű” módszert egyesített egy csoportos és egyéni-személyiségfejlesztő protokoll módszertanban. Ezáltal mindhárom módszer legjavát segítségül hívja, és az egyes módszerek hiányosságait a rendszerben szereplő további módszerek erősségeivel pótolja, egészíti ki, melyek a személyiségfejlesztő tréningek és egyéni ülések formájában szolgálják az életproblémáikra, élethelyzeteikre megoldást-feloldást keresőket.

A SzInT tesztelési folyamata 2005-2006-ban zajlott egy az önfejlődése iránt elkötelezett csoport segítségével. Mai nevét, a Személyiség -és Lélek Integráció elnevezést, 2008-ban kapta, utalva a személyiség terében végzett feltáró és fejlődést hozó megközelítésére, melynek célja hozzásegíteni az egyént  a Test-Elme-Szív-Lélek-Szellem összehangolt működéséhez,  az önazonos élethez. Ennek érdekében a SzInT módszerei hozzásegítenek az egyéni potenciálok felszabadításához, az ép testben megélhető ép lélek szabad teremtő erejébe érkezéshez, s így magszemélyiségi mintáit felismerő és azok töréseit, leragadásait gyógyítani tudó, az Énképét pozitívvá formáló személyiségében érett és integrált felnőtt élethez.

A SzInT sajátossága a személyiség integrációs térben végzett munka, mellyel a résztvevők olyan gyógyító képet hozhatnak létre, melyben belső dinamikák szintjén (személyes, családi, nemzeti-hovatartozási, stb) új egyensúly alakul ki. Az új gyógyító kép kíséri és segíti a résztvevőket a tréningnapok, egyéni foglalkozások utáni való életben történő újrahangolási folyamatban. 

2006 óta finomhangolása folyamatos a résztvevői visszajelzések és az állítási folyamatok tanulságai alapján. 2013-ban megindult az első SzInT állítás vezető képzés másfél éves elméleti és gyakorlati, elsősorban in-situ tanulási modellre építő oktatás is.

A Személyiség -és Lélek Integrációs Tréning -és Terápiás módszeregyüttes (rövidebb nevén: Személyiség Integrációs Tréning) mind nevében, mind koncepciójában és módszereiben egyedi, szerzői jogvédelem alatt áll. 

A SzInT rendszerének 3 fő pillére:

1.    A Családállítás rendszerelmélete és szemlélete (Bert Hellinger)
2. Dramatikus módszerelemek, “Transzformációs Drámajátékok” (pszichodráma és SzomatoDráma módszerelemekkel; Moreno, Mérei, és Dr. Buda László)
3.    A kineziológia módszer-együttese (elsősorban a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia szemlélete, minta-felismerő szemlélete, dr. Varju Márta és Gál Attila)

Mindezekben hatottak rám, tanítóim/kiképzőim és mestereim voltak: Angster Mária, Pálmai Dezső, dr. Buda László, Sárai Gábor, dr. Varju Márta, Gál Attila, Rádai Péter, dr. Arnold Polivka. Hálás köszönetem nekik – és még sokaknak, akiknek munkássága, léte hatott rám, letette szakmai tudásom alapjait, segített azzá válnom, aki mára lettem.

A három fő alappillér mellett a SzInT kiegészítő elvei és módszertana:

1. Csoportdinamikai rendszerelméletek és csoportdinamika fejlesztő tréningelemek: hogy meglásd hol a helyed életed közösségeiben: származási családodban, új családodban, a baráti körben, a munka világában, a nemzeti és földi viszonylatokban. Mindezen rendszerekben feltáró és “gyógyító” munkát végzünk a csoportdinamikai alapelvek és a rendszerállítás alapelvei mentén. Mindehhez első diplomamunkám elméleti kutatásai és gyakorlati csoportmunkái, 16 éves csoportvezető, tréneri gyakorlati  tapasztalatom, valamint a SzInT módszerének 9 éves múltja adja az alapot. De áthatják felfogásomat Rupert Sheldrake és Karl Pribram mező-kutatási eredményei, és Virginia Satir munkássága.

2. Séma és mintaelméletek: hogy átlásd milyen minták és múltbéli sémák határozzák meg életed alakulását, ráláss arra, honnan épültek ezek a gondolkodási rendszeredbe és kulcsokat kaphass arra, hogyan törd meg a káros sémákat, válts mintát vagy teremts új mintát ott ahol az szükséges. A sémák/minták feltárása, az egyén jelen életének, generációs örökségének és kollektív tudattalanból rá legjellemzőbb szövetében 2005-óta, a kineziológiai munkám része. Legerőteljesebb hatásai a dr.Varju Márta és Gál Attila által kidolgozott Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia elsajátítása, tanácsadási tapasztalata és oktatása adja, de kiemelném még Jeffrey E. Young séma-terápiás munkáját is.

3. Life coaching: hogy átlásd az adott problémád hogyan és miként illeszkedik az életed “problémarendszerébe”, miként tudsz az egyik területen előrejutva a többi területre is átható javulást hozni. Mindebben 2005 óta dolgozom, melyhez az Életmód Tanácsadó-és Terapeuta tanulmányaim és ETI vizsgáim adják az alapot; coaching és életvezetési és karrier tanácsadásban szerzett tapasztalataim a hátteret.

4. Célkitűzés/célmegvalósítás tréning és coaching elemek: hogy tisztán meg tudd fogalmazni, mit szeretnél elérni. Ezen témakörben 5 évnyi személyes, kliensköri és tréning résztvevői, tanfolyami résztvevői tapasztalatösszegzés után könyvet írtam és hozzá munkafüzetet szerkesztettem, melyek nyomtatásban is megjelentek 2011-ben Váltsd Valóra az Életed! – A célmegvalósítás mesterkulcsai címen.

5. Szinkron Tréning és Coaching rendszer: hogy a nagy egészet láthasd, megértés szülessen benned és a test-lélek-szellem hármasában összerendezett harmóniát hozhass létre, azaz Szinkronba rendezhesd magad a Nagy Egésszel. A Szinkron- rendszerét az Életmód Tanácsadás és Terápiás hazai tanulmányok, majd a HeartMath Institute-nál (Deborah Rozman és Howard Martin) végzett tanulmányaim segítettek megalkotni, de hatottak rám Eric Pearl reconnective healing (kapcsolatteremtő gyógyászat).

Résztvevők véleménye a SzInT-ről:

“Bevallom az első alkalomra elcipeltem magam. Éreztem, hogy ott kell legyek, de féltem. Annyiféle tanfolyamon jártam már, hogy nem tudtam bízhatok-e, hihetek-e ebben. Nikolettnél már voltam többször kineziológia kezelésen és talán miatta is mertem elmenni. Az első foglalkozás után azt éreztem, hogy jó helyen vagyok és, hogy tényleg összerendeződöm a gyakorlatok és a mély rádöbbenések által. Jó kezekben tudom magam és már merem meglátni önmagamat is…Hálás vagyok, hogy megismerhettelek és itt lehettem!” Nánásiné Éva

“Bár sokat hallottam a SZINT módszeréről, és vonzott az a fajta szintézis ami Nikol képességein és személyiségén keresztül egybe integrál ennyi segítő eszközt, most volt először lehetőségem részt venni a programon.
Amit tapasztaltam, azt nehéz szavakba önteni. Az egész egy olyannyira jól vezetett, könnyedén zajló, természetesen áramló és egyben mély folyamat, hogy a kezdet kérdéseim szinte rögtön értelmüket vesztették. Mindig mindenre ott volt a válasz, éreztem magamban mit kell tennem, mit kell mondanom, belső figyelemmel lehettem a magamban megjelenő érzésekre és energiákra, amik mintha mindenféle akaratomon kívül, felerősödve törtek ki ha a helyzet úgy hozta.
Megérintett ahogy jelen lehettem mások élethelyzeteiben, ismeretlen emberek múltbéli történéseiben, és a Nikol jelenben való léte, megtartása, érzékenysége, valamint a családállítás, a kineziológia, a pszichodráma módszereinek és ki tudja még mennyi mindennek köszönhetően, de senkinek nem lehetett kétsége afelől, hogy igen erőteljesen gyógyítjuk a múltat, jelent és jövőt.
Köszönöm, az esélyt, hogy bepillanthattam saját családom összefüggéseibe, és, hogy ezek egy-egy szituációnak, mozdulatnak, vagy mondatnak köszönhetően természetes módon tették helyükre a dolgokat, hoztak felbecsülhetetlen felismeréseket.
Önmagam más által megszemélyesítve, egy bizonyos távolságból kívülről figyelni, és hallani a szájából elhangzani legbelsőbb gondolataimat, érzéseimet, olyan feledhetetlen élmény, ami által szegényebb lenne életem.
Nagyon jó érzés, hogy egyszerű jelenlétünkkel segíthettünk egymásnak és mindannyian többek lettünk a nap végére. Hálával tartozom minden jelenlévőnek, hisz mindenki rengeteget adott, és Nikolnak is, hogy egy ilyen védett és meghitt környezetet teremtve, önmagát, tudását, energiáit teljes mértékben átadva létrehozta a SZINT csodáját.
Köszönöm!” Nyester Péter

Ide kattintva további véleményeket olvashatsz a SzInTről és Rólam>>>

Milyen tipikus kérdéseken lehet dolgozni állítóként és közreműködő résztvevőként egy-egy alkalom során?

1.    Önértékelési problémák, önmagunk alul értékelése, önbizalomhiány, döntési nehézségek – aktuális döntési helyzetben segítségnyújtás
2.    Megfelelési kényszerek, kényszerpályák
3.    Párkapcsolati blokkok:
ismerkedési nehézség, önfeltárási nehézség, a kapcsolat elmélyítésének nehézsége, a kapcsolatok egymást váltják és nem válnak elmélyültté, tartóssá; a párkapcsolatokban jellemző mintákkal találkozunk mindig (hasonló női/férfi minták, reakciók, végkifejlet)
4.    Szexuális problémák:
félelmek,negatív megélések, túl sok, túl kevés szex, fájdalmas érintkezés, orgazmus problémák stb.
5. Gyermekvállalási nehézségek:
meddőség, gyermekvállalástól való félelem, annak tologatása, gyermekfogantatás utáni lelki nehézségek-félelmek-szorongások
6.    A düh és a harag, agresszió kifejezése – visszafojtása
7.    A veszteségek feldolgozása
(veszteségek, elbocsátás, szakítás, válás, haláleset -gyász stb.)
8.    Gyermekkori események feldolgozása / a belső gyermek gyógyítása
9.    Magzati kori és születési élmények feldolgozása
10.    A szégyen feldolgozása és elengedése
(megszégyenítettség, szégyellt testrészek-testkép, megélések, attitűdök stb.)
11.    Az intimitás megélésének nehézségei
(önmagunk elfogadása test-lelki szinten egyaránt, önmagunk szeretete-elfogadása, a társsal megélhető intimitás, a szexualitás intimitása, a verbális intimitás stb.)
12.    Függőségek, szenvedélyek
(társfüggőség, szokások, szenvedélyek)
13.    Egy adott jelenség megértése az életedben
– mi miért történik mindig egy meghatározott forgatókönyv szerint
14.    Pénzproblémák, a bőség elfogadásának nehézsége: PÉNZ és BŐSÉG blokkol
15.    Munka-karrier nehézségek
16.    Pszichoszomatikus betegségek
17.    Életszerepekhez kapcsolódó nehézségek, elakadások:
szülői szerep, anya-gyerek kapcsolat és leválás, férj-feleség kapcsolat stb.
18.    Családtörténetben meglévő nehéz sorsok feldolgozása, oldása, „családgyógyítás”

19. NŐI VÉRVONAL konstelláció állítás és oldás: a nőiség blokkjai, a női életszerepek nehézségei, kapcsolati gondok, gyermekvállalási gondok, női betegségek stb. mögött álló női vérvonal, azaz generációs női örökségünk oldása

Összefoglaló és résztvevői vélemény az egyik Személyiség Integrációs Tréningről>>>

Mikor lehet kipróbálni a SzInT módszerét?

A Tematikus esti és az egész napos alkalmakról a programok menüpont alatt találhatsz aktuális információt!

Tapasztald meg Te is, hogy milyen egy Személyiség Integrációs Csoport foglalkozás hatékonyságát mély átalakító és egyben összerendeződést segítő erejét!

Miért jó közreműködő résztvevőként jönni, akkor is, ha nem hozol saját állítást?

***
Részvételben és állításban is jártas SzInT résztvevőktől idézve:
“1. Úgy rá tudsz látni családok mely kapcsolatrendszerere, hogy az nem a saját életbeli  tapasztalásod, de mégis a tanulságot magadnak le tudod vonni
2. Jobban megérted a családokon belüli erővonalakat, es az adott szerephez kapcsolódóan fejlődik a beleérző képességed és az együttérzésed különböző élethelyzetben lévő és cselekvő emberekkel kapcsolatban, legyen az akár nagyon drasztikus és tragikus is
3. Magadról is sok infot kaphatsz, hogy adott helyzetben hogyan viselkedsz, természetesen az állítás során az adott szerepet éled, de saját megélésed is van – ennek kapcsán pedig sok felismerésed
4. Magadról nagy tükör, hogy mennyire adod át magad új helyzeteknek, más érzéseknek, más szituációknak, mennyire tudsz csatorna lenni.
Ajánlom szeretettel 🙂 “Gergely Anna
“A legnagyobb ajándéka számomra, hogy ráláthatok azokra  a mintázatokra, melyek a felszín alatt engem irányítanak, ezekben a mintázatokban változást hozhatok a felmenők, jómagam és a leszármazottak tekintetében is.”
“…a résztvevők gyakran félreértik a lényeget, és azt hiszik, hogy a foglalkozások egyedüli értelme a saját felállítás. Ez óriási tévedés. Ezeknek a foglalkozásoknak (családállítás) az a céljuk, hogy megtanuljuk új szemszögből tekinteni az emberi életre. Aki képviselőként vagy egy széken ülve vesz részt egy felállításon, megtapasztalhatja, hogy az emberi szenvedés magja elválaszthatatlan a tudatos gondolkodást messze túlszárnyaló szeretettől. ” Thomas Shafer, pszichoterapeuta, szisztematikus családfelállítást végző terapeuta, számos bestseller írója.

A teljes napos tréningek szombaton vagy a kiírt hétköznapi napokon 9:30-kb.16:00-ig tartanak,

a részvételi díj:

15 000Ft

(A tréningek díjai esetenként változhatnak a kiegészítő programok miatt)

Ha vannak benned bizonytalanságok, olvasd el a következő írásomat:

(M)Ennyire drámaiak a Személyiség Integrációs Tréningek?!>>>

Hogyan lehet úgy gyógyítani a családomat, hogy a családtagok nincsenek jelen?>>>

Ha elérkezettnek látod az időt arra, hogy megold a régóta hurcolt blokkjaidat, és szeretnéd végre saját magad irányítani az életedet, akkor várlak szeretettel a tréningen!

Jelentkezés:

A SzInT alkalmakra való jelentkezéshez, kérlek írj a noionmegvalositas kukac gmail.com címemre. 

 

About Pozsgai Nikoletta

Pozsgai Nikoletta Katalin, a SzInT módszerének kidolgozójaként és trénereként, a kiegyensúlyozott és harmonikus élet megélését segítem. A SzInT a családállítás, a pszichodráma és a rekonstrukciós kineziológia mesterhármasára épülő módszeregyüttes, melynek célja a személyiség és a lélek szintű egységünkbe való visszaérkezés segítése csoportos tréningek és egyéni terápiák során.